Kilpailun säännöt

Järjestäjä

Kangasalan puolimaratonin ja kympin järjestävät Kangasalan Sanomat ja Kangasala SK ry.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus sijaitsee Uimahalli Kuohussa (Kirkkojärventie 4, Kangasala).

Pysäköinti

Kilpailijoiden ensisijainen pysäköintipaikka on Kangasalan keskuskenttä (Urheilutie, Kangasala). Kangasalan keskustassa on rajoitetusti pysäköintipaikkoja ja monilla niistä on aikarajoitettu pysäköintiä (3 tuntia pysäköintikiekolla).

Kilpailunjohto

Kilpailunjohdon muodostavat kilpailujohtaja Mikko Heikkinen, tulospalvelupäällikkö Jarmo Tanskanen ja pääsihteeri Tuula Ruusumaa.

Sarjat ja matkat

Puolimaratonin sarjat ovat: N, M, M40, N40, M50, N50, M60, N60, joukkuekisa.

Kymppi juostaan sarjoissa M, N, P/T15 ja P/T17. Kympin osalta kilpailu ei ole ns. virallinen kilpailu.

Kummatkin reitit ovat tarkastusmitattuja.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksut

Osallistuja voi ilmoittautua sarjaan, jos on vanhempi tai täyttää tänä vuonna sarjan ”iän”. Eli mahdolliset sarjat eri ikäisille

18–39-v. –> MN
40–49-v. –> MN40, MN
50–59-v. –> MN50, MN40, MN
60v. tai vanhempi –> MN60, MN50, MN40, MN
eli vanha voi osallistua nuorempien sarjaan, jos ajattelee pärjäävänsä. MN tarkoittaa sekä miesten että naisten sarjoja.

Joukkuekisaan osallistutaan 2–6 hengen joukkueilla. Jokainen joukkue määrittelee itse juoksijoiden etappien pituudet. Juoksijat huolehtivat itse siitä, että ovat viestin vaihtopaikalla oikeaan aikaan.

Ilmoittautuminen tapahtuu näiden verkkosivujen kautta.

Osallistumismaksuissa on viisi hintaporrasta:

I. 31.3. mennessä 30 euroa

II. 31.5. mennessä 35 euroa

III. 31.7. mennessä 40 euroa

IV. jälki-ilmoittautuminen 11.8. mennessä 50 euroa (juoksuaamuna 9.30–10.30)

V. Joukkuekisa 120 euroa (ilmoittautuminen 31.7. mennessä)

Osallistumismaksu sisältää tuotekassin, sisäänpääsyn uimahalliin, osanottomitalin, huollon reitillä  sekä huoltopisteen maalissa. Jälki-ilmoittautuneille ei voida tuotekassia. Huoltopisteillä on tarjolla kuntojuomaa ja vettä. Huoltopisteitä on neljä.

Osallistumisen peruminen

Osallistumisen voi perua lääkärintodistusta vastaan. Tällöin osanottomaksusta palautetaan 15 €. Lääkärintodistus ja tilitiedot tulee toimittaa s-postilla info@kangasalask.fi.

Kilpailunumerot

Kilpailijan tulee käyttää järjestäjän antamaa kilpailunumeroa. Kilpailunumeroa ei saa taittaa. Kilpailunumerot on haettava hyvissä ajoin klo 9.30–11.30 välisenä aikana. Kilpailunumero on kiinnitettävä paidan etupuolelle esteettömästi näkyville.

Kilpailuaika

Kilpailun suoritusaika on enintään kolme (3) tuntia. Molempien matkojen lähtö klo 12. Maali sulkeutuu klo 15.

Keskeyttäminen

Keskeyttäneiden tulee ilmoittautua lähimmälle huoltopisteelle. Kilpailijan tulee myös heti keskeyttää suorituksensa mikäli ensiapuhenkilöstö niin määrää.

Hylkääminen

Järjestäjä hylkää suorituksen, mikäli havaitaan, että kilpailija ei noudata kilpailureittiä, häiritsee muita kilpailijoita tai ei noudata näitä kilpailuohjeita.

Palkinnot

Kunkin yksilösarjan sarjan kolme parasta palkitaan. Jos sarjassa on kolme tai vähemmän juoksijoita, ainoastaan voittaja palkitaan. Joukkuesarjassa palkitaan paras joukkue.

Ajanotto ja tulokset

Ajanotosta vastaa kangasalalainen yritys Team Laine. Ajanotto tapahtuu Mylaps-laitteella, joka on pieni ja huomaamaton, numerolapun taakse kiinnitettävä RFID-mikrosiru.

Ensiapu

Lähtö- ja maalipaikalla on SPR:n ensiapupiste.

Jänikset

Järjestäjä ei aseta aikatavoitteellisia ”esijuoksijoita” vaan jokainen juoksee kuntonsa ja tuntemuksensa pohjalta.

Valitukset

Kilpailun järjestelyitä koskevat valitukset tulee esittää kilpailunjohdolle kirjallisesti viimeistään 30 minuuttia maalin sulkemisen jälkeen.

Valokuvien ja videoiden käyttö

Järjestäjä valokuvaa ja videoi tapahtuman. Osallistujat antavat osanottomaksun maksamalla vapaan käyttöoikeuden järjestäjien ottamille valokuville ja videomateriaalille.

Vakuutus

Kilpailijoita ei ole järjestäjän toimesta vakuutettu vaan jokainen kilpailija huolehtii itse vakuutusturvastaan.